Sådan vælger du redningsvest

At vælge den rigtige redningsvest kan være afgørende for ens sikkerhed, når man befinder sig på vandet. Her er nogle vigtige overvejelser, man bør gøre sig, når man udvælger en redningsvest:

 

Guide: redningsvest
1. Type
Redningsvest, svømmevest, oppustelig eller faststof. Der er mange ting af forholde sig til, når man skal vælge rednings- eller svømmevest. De har hver sine fordele og ulemper, men der er nogle ting som du skal forholde dig til.
1. Type
Guide: redningsvest
2. Størrelse
Det er afgørende, at man vælger en redningsvest, som passer ens krop. Det betyder, at man skal måle sin brystvidde og vælge en størrelse, som passer til ens mål. Ofte angiver man størrelse på redningsveste og svømmeveste i kilo. Men det har ikke nødvendigvis noget med opdrift at gøre. De fleste svømmeveste har 50N opdrift uanset om det er 40-50 kg. eller det er 90+ kilo.
2. Størrelse
Guide: redningsvest
3. Flydeevne
En redningsvests flydeevne er også vigtig at tage højde for. Flydeevnen angives i N og fortæller hvor højt man ligger. En svømmevest er normalt 50N. Den er beregnet som opdriftshjælp hvis man falder i vandet, men kræver at man kan svømme for at holde sig i rigtig position. En redningsvest derimod har mere opdrift og opdriften er centreret om brystkassen. Det betyder at man i vandet kommer til at ligge på ryggen. Samtidig har den krave, så hovedet holdes ovenvande også selvom man skulle være bevistløs.
3. Flydeevne
Guide: redningsvest
4. Anvendelse
En redningsvest kan have forskellige anvendelsesområder, f.eks. sejlads, vandski, fiskeri og ikke mindst om man er kystnær eller ude på vandet. Er man ude i bølger er det en stor fordel med mere opdrift, så man ligger højere og dermed lettere kan ses.
4. Anvendelse
Guide: redningsvest
5. Pasform
Det er også vigtigt at tage højde for, hvor aktiv man vil være i sin redningsvest. Hvis man skal være meget aktiv, f.eks. ved sejlads eller vandski, kan det være en fordel at vælge en redningsvest med en mere tætsiddende pasform, som giver bedre bevægelsesfrihed. Hvis man derimod skal være mere stillestående, f.eks. ved fiskeri, kan en mere løstsiddende redningsvest være mere behagelig. Vi anbefaler at man kommer ind i en af vores butikker og prøver forskellige modeller af, inden køb.
5. Pasform
Guide: redningsvest
6. Kvalitet
Endelig er det vigtigt at vælge en redningsvest af høj kvalitet, som er designet til at holde i mange år. Den skal selvfølgelig være CE-mærket, men der kan være utrolig forskel på kvaliteten. Skummet i en faststof-vest og blæren i en oppustelig vest, kommer i mange kvaliteter og dermed også priser. Hos Nautisk Udstyr har vi valgt nogle af de førende producenter, som alle producerer i Nordeuropa.
6. Kvalitet

Er du stadig i tvivl?

Er du det mindste i tvivl om hvilken vest du skal vælge, er du meget velkommen i vores butikker, hvor vi har et stort udvalg. Så kan du prøve de forskellige typer og pasformer og træffe dit valg.